LIČNA PRIČA: UPRKOS KANCERU, UZ AHCC POKRETNIJA SAM I IMAM VIŠE SNAGE

datum 10.04.2020 09:33

Ananda Stefanovski iz Beograda nije klasičan pacijent – optimistična je, aktivna i ne dozvoljava sebi nijedan dan da psihički „padne“


Ananda Stefanovski iz Beograda nije klasičan pacijent – optimistična je, aktivna i ne dozvoljava sebi nijedan dan da psihički „padne“.Pravi je primer i mnogim zdravim ljudima koji od nje uče kako da se suočavaju sa problemima.

Kad biste na ulici sreli Anandu Stefanovski, ili kada biste sa njom popričali i popili kafu, nikada ne biste ni pomislili da se ona trenutno bori sa opakom bolešću. Zrači neobičnim optimizmom i ne skida osmeh sa lica.
- I lekari i ljudi koji me poznaju gledaju me čudno jer svaki dan pešačim pet kilometara, radim jogu i to svih dvanaest asana i, kako oni kažu, skakućem okolo. Po svima njima i dijagnozi koju imam, već ne bi trebalo da hodam. Mislim da mi AHCC mnogo pomaže da se ovako dobro osećam i da je dobitna kombinacija za imunitet - priča Ananda.

Hrabra gospođa Stefanovski je pre tri godine, kako kaže, sama predosetila da ima rak dojke.
- Napipala sam kvržicu iako je bila mala, toliko mala da sam doktoru morala da pokažem gde se nalazi. Nisam imala nikakve simptome. Dozvolila sam sebi jedan dan očaja i onda sam krenula da tražim nekoga s kim ću da radim na tome. To sam doživela kao posao, kao pitanje koje treba da se reši. Tražila sam drugo i treće mišljenje lekara, htela sam da budem sigurna. Biopsiju smo radili dva puta jer je tumor na samom početku bio sićušan, ali veoma brzo je rastao i loše je odgovarao na hemioterapiju. Kasnije je sledila operacija, pa zračenje - konstatovala je naša sagovornica.
Tokom oporavka u bolnici, Ananda je upoznala Vesnu Šujicu koja se i pre i posle operacije pridržavala protokola prirodnih lekova koje je pravio njen suprug Lado.

- Očajnički trenuci zahtevaju očajničke mere. Vesna je danas zdrava žena, a ja sam tada bila umorna da bilo šta novo prihvatim i taj protokol nisam shvatala ozbiljno. Odabrala sam AHCC iz potpuno iracionalnog razloga, zbog lepe bočice. Pila sam četiri meseca i pitam se u kakvoj bih situaciji danas bila da ga nisam uzimala. Posle dve popijene bočice prestala sam, misleći: ,To je to, ja sam zdrava žena,.
Kada su se posle dužeg vremena pojavili bolovi, Ananda je ponovo otišla kod lekara i urađene su joj nove analize.
- Magdalena Radović, naš čuveni radiolog, odmah mi je rekla da su nalazi ,više nego sumnjivi, i da bi ona uradila hitnu biopsiju limfnih čvorića. Javila sam se na VMA i na Bežanijsku kosu i upravo ulazim u protokol na Klinici ,Bežanijska kosa,. Ipak, sve vreme koristim i AHCC - priča, uprkos svemu, nasmejana Ananda.

Kada je saznala da se kancer pojavio na kostima, dozvolila je sebi drugi dan očaja, ali, kako kaže, bio je to ponovo samo jedan dan.
- Čekanje i neizvesnost nisu baš prijatni, naše klinike su pretrpane i zato su suplementi važni da biste nešto preduzeli dok lekari ne nađu mesta za hitnog pacijenta. Važno je i da se krvna slika pacijenta i njegov imuni sistem drže, koliko-toliko. To omogućavaju suplementi, između ostalih AHCC. Naravno, bez lekara, hemioterapije, zračenja, u ovo se ne bih upuštala. Dijetetski suplementi su divni, ali su samo pomoć i prevencija. Nikada nikome ne bih preporučila da se osloni samo na dijetetiku i odbije hemoterapiju - ističe ova mlada žena.
Ananda, kako kaže, više veruje u moć dijetetike od kada lekari hvale njenu energiju i celokupno držanje. Ona se oseća dobro, mada, priznaje, ima povremene bolove.
- Od svih suplemenata, najviše mi prijaju AHCC i moringa, u njih imam najveće poverenje. Kvalitet života je veoma bitan, a ono što AHCC obezbeđuje je bolji kvalitet života.

Dijetetske suplemente koje koristi, Ananda je nosila i na Biološki fakultet da proveri njihov fizičko-hemijski sastav. Naučnici iz ove ustanove potvrdili su joj da su ti preparati, uključujući AHCC, vrhunskog kvaliteta.
- Sto posto čist ekstrakt čage, koji nabavljam u Magičnom bilju, mešam sa čajem od maslačka. Uzimam i vitamin B koji je veoma važan. Vitamin C je od ključnog značaja. Studije na Univerzitetu ,Džons Hopkins, i na klinici ,Mejo,, gde su intravenoznim putem pacijentima u terminalnoj fazi ubrizgavane velike količine liposomalnog vitamina C, to su i dokazale - ističe naša sagovornica i zaključuje:
- Pijem i kozju surutku, kao i čaj od koprive i sikavicu. Jedem više ribe nego ranije, minimum tri puta nedeljno. Veoma je bitno uzimati masnu ribu, zbog omega 3. Postoje skupe ribe, ali oslić je nešto što svi možemo da priuštimo. Ne jedem crveno meso i to je jedini rez u ishrani koji sam napravila.

Povezano

 Insu Kang, AHCC AKTIVIRA UROĐENE ĆELIJE IMUNITETA

Insu Kang, profesor na Medicinskom fakultetu Univerziteta Jejl, objavio je u prestižnom naučnom časopisu Journal of Immunology Research opsežno istraživanje o uticaju čuvenog japanskog suplementa na NK i T ćelije, odgovorne za naš imuni odgovor

Prehlade, grip i ostale infekcije i AHCCAHCC I GRIP

Teško je pomisliti da postoji neko ko nije iskusio na ličnom primeru neku vrstu infekcije, kao na primer, prehladu, grip, kao najčešće ili pak upalu pluća, urinarnu infekciju, gljivičnu infekciju...

AHCC I HPV INFEKCIJAAHCC I HPV INFEKCIJA (VIDEO)

Smatra se da u današnje vreme čak do 40 % populacije u reproduktivnom period ima infekciju nekim HPV tipom, ali da samo jednocifren procenat, na primer, razvije šiljaste bradavice, odnosno kondilome...

AHCC I KARCINOM AHCC I KARCINOM

Još od 1990-ih AHCC je korišćen kao komplementarna terapija kod pacijenata sa kancerom, koji je uz redovnu terapiju delovao kao pojačivač imunog odgovora...

AHCC I PUŠENJE (PUŠENJE I IMUNITET)AHCC I PUŠENJE (VIDEO)

Nikotin je bezbojna uljasta suspstanca i jedan od sastavnih elemenata duvana i pušači postaju zavisni upravo od ovog sastojka te biljne. To je droga od koje se najbrže postaje zavisan, ponekad je dovoljna i samo jedna cigareta.

AHCC i zdrava populacijaAHCC I ZDRAVA POPULACIJA

Ljudski organizam predstavlja nedeljivu funkcionalnu sredinu u kojoj svaki organ, odnosno organiski sistem daju značajan doprinos u održavanju homeostatske harmonije organizma...

Design by draganmarkovic.net