AHCC NAJBOLJA ZAŠTITA OD POJAVE METASTAZA

datum 09.10.2017 12:07 Autor: Magično bilje

Hadžime Fudži, predsednik japanske kompanije „Amino Up“, jedinog svetskog proizvođača čuvenog dijetetskog suplementa, otkriva zašto svako od nas treba da ga koristi


Tokom prošlog meseca kompaniju Magično bilje posetio je Hadžime Fudži, predsednik japanske kompanije „Amino Up“ iz Saporoa, koja jedina u svetu proizvodi AHCC, dijetetski suplement napravljen od micelijuma japanske gljive šitake, i to posebnom, zaštićenom tehnologijom.
Tom prilikom razgovarali smo o blagodetima ovog čuvenog preparata i najnovijim istraživanjima kojih je iz godine u godinu sve više.

- Najpre želim da se kompaniji Magično bilje, kao našem jedinom zastupniku za teritoriju Srbije, zahvalim na dugogodišnjoj uspešnoj saradnji i promociji unapređenja zdravlja - istakao je gospodin Fudži odmah na početku razgovora.

Kome Vi lično preporučujete AHCC?
- AHCC poboljšava imunitet ne samo kod onih kod kojih je narušen, kod obolelih, već i kod zdravih ljudi. Zato ga preporučujem svima.

Ipak, oboleli od kancera najčešće koriste AHCC?
- Onkološki pacijenti uz pomoć AHCC-a smanjuju nuspojave hemoterapije, kao što su nedostatak apetita, umor, gubitak kose. Neki od njih ne mogu da završe ciklus hemoterapije zbog ovih teških nusefekata. Zato AHCC pomaže da se hemoterapija dovede do kraja i da se olakša borba sa teškom bolešću.

Koje nusefekte hemoterapije AHCC ublažava?
- Doktori su ustanovili da pacijenti koji su uzimali AHCC nisu izgubili kosu. Klinička ispitivanja u Koreji i Japanu ukazuju da AHCC značajno redukuje simptome mučnine i povraćanja kod pacijenata obolelih od kancera. Isto tako, hemoterapija može da blokira funkciju koštane srži, što je preteće po život, jer ključni borci imunog sistema, bela krvna zrnca, vode poreklo iz koštane srži. AHCC povećava broj belih krvnih zrnaca za oko 30%.

AHCC je jedan od retkih proizvoda koji sme da se koristi tokom hemoterapije?
- Da, tokom ciklusa hemoterapije obično preporučujemo veće doze, ali posle hemoterapije preporučuju se manje doze. Naš dijetetski suplement je veoma siguran. On nema uticaja na samu hemoterapiju, ali se dobro kombinuje sa njom.

Kako deluje AHCC na ćelije kancera?
- Tip belih krvnih zrnaca, koje se zovu ,ćelije prirodne ubice, (NK), imaju odgovor na razvijanje i širenje kancera. Prvi put su otkrivene 1980. godine. NK ćelije poznate su kao prva linija odbrane imunog sistema protiv kancera, virusa i drugih patogena. Kod zdravih osoba, NK ćelije rutinski ubijaju kancer još dok je mikroskopske veličine i mnogo pre nego što se može otkriti. Ali, ono što je još važnije za onkološke boloesnike, AHCC se koristi kao zaštita od metastaza.

Kod kojih vrsta kancera je AHCC dokazano efikasan?
- Deluje kod različitih vrsta kancera. Istraživanja su pokazala da pomaže kod raka dojke, želuca, prostate, a nedavno je urađeno istraživanje koje dokazuje njegovu efikasnost i kod kancera jajnika.

Mnogo ulažete u istraživanja. Koliko ih je bilo do sada?
- Imamo preko sto dvadeset objavljenih istraživanja o delovanju AHCC-a. Trenutno se radi preko devedeset istraživanja u različitim institutima i bolnicama, ne samo u Japanu, nego širom sveta. Najvažniji segment našeg rada zasniva se na istraživanjima doktora. Ako istraživanja pokažu dobre rezultate, mi stojimo iza tih preporuka. Doktori širom sveta preporučuju AHCC i gotovo svi su zadovoljni.

Na koje istraživanje ste posebno ponosni?
- Objavljeno je veliko istraživanje o delovanju AHCC-a kod kancera jetre, rađeno na sto pacijenata u Japanu. Doktori su pratili pacijente više od četiri godine. To je važno istraživanje koje je potvrdilo dobre strane našeg suplementa - oni koji su uzimali AHCC posle hirurškog zahvata živeli su dvadeset i tri meseca duže od onih koji nisu uzimali AHCC. Takođe, mortalitet je bio za 28% manji kod grupe koja je uzimala AHCC, za razliku od grupe koja nije uzimala AHCC. Trenutno se rade dva velika istraživanja za rak dojke u Japanu - jedno rade eksperti na Univerzitetu Tokio, a drugo se radi na Univerzitetu u Osaki. Sledeće godine ova dva istraživanja biće završena i nadam se da ćemo čuti dobre rezultate.

AHCC se preporučuje svima koji vole da popiju i koju čašicu više. Da li je to još jedan od dokaza da ovaj suplement štiti jetru?
- Ako volite da pijete alkohol, odlično je da uzmete kapsulu AHCC-a pre nego što popijete. Posledice će biti mnogo manje i nećete osećati mamurluk.

Kako AHCC utiče na rad kardiovaskularnog sistema?
Italijanski doktori dokazali su dobre strane AHCC-a na rad kardiovaskularnog sistema i prevenciju srčanog udara. On je prvobitno primenjivan za lečenje hipertenzije, pa ne čudi što doktori izveštavaju o pozitivnim efektima AHCC-a kad je reč o kardiovaskularnom zdravlju. Dr Fred Peskatore iz Centra za integrativnu i komplementarnu medicinu u Njujorku objavio je izveštaj prema kome AHCC može sprečiti visok krvni pritisak i oštećenje srca. Lekari izveštavaju da AHCC ima koristan upliv na ventrikularne aritmije, vrstu srčanog poremećaja kod kojeg je srčani ritam isprekidan.

Da li se AHCC preporučuje kod dijabetesa?
- Dr Ivamoto je sproveo studiju na trinaest pacijenata obolelih od dijabetesa. Oni su više od šest meseci koristili preparat AHCC i značajno im se smanjio nivo šećera u krvi, ali i glikoziran hemoglobin, koji pokazuje glikoregulaciju u poslednja dva do tri meseca. Dva pacijenta iz Ivamotove studije izvanredan su primer dejstva AHCC-a kod pacijenata obolelih od dijabetesa, jer je kod njih nivo šećera snižen na normalne vrednosti. AHCC je efikasan kod pacijenata sa dijabetesom tip 2, savetuje se kao obavezan suplement u terapiji dijabetesa.

Kod kojih infekcija se AHCC pokazao delotvorniji od drugih suplemenata?
Kod zika virusa u Brazilu i Latinskoj Americi, AHCC je pokazao dobre rezultate. Lajmska bolest u Skandinaviji i istočnom delu SAD gotovo je pobeđena uz AHCC. S obzirom da deluje na imunitet ćelije, AHCC može da se koristi u borbi sa svakom infekcijom.

Ponosni ste i na delovanje preparata kod HPV, u toj oblasti je urađeno najviše istraživanja.
U najvećem centru za rak u Americi, dr Džudit Smit radi opsežna istraživanja i dokazala je da AHCC zaista može da spreči infekciju HPV-om ili da spreči ponovnu infekciju. Istraživanje koje je u toku treba da odgovori na pitanje da li ovaj preparat može da podigne imunski sistem do tačke otpora infekciji HPV-om.

M. Rakić

Tagovi: ,

Povezano

Prehlade, grip i ostale infekcije i AHCCAHCC I GRIP

Teško je pomisliti da postoji neko ko nije iskusio na ličnom primeru neku vrstu infekcije, kao na primer, prehladu, grip, kao najčešće ili pak upalu pluća, urinarnu infekciju, gljivičnu infekciju...

AHCC u terapiji HPV virusne infekcijeAHCC U TERAPIJI HPV VIRUSNE INFEKCIJE

Prema saznanjima kojima danas raspolažemo, a koja su rezultat mnogobrojnih ispitivanja, možemo slobodno reći da je maligna bolest, ili karcinom grlića materice, kao i celog donjeg genitalnog trakta žene, infektivne prirode...

Pušenje i imunitetPUŠENJE I IMUNITET

Nikotin je droga od koje se najbrže postaje zavisan, ponekad je dovoljna i samo jedna cigareta! Od pluća do mozga nikotin brže stiže nego kada intravenozno ubrizgavate heroin!

AHCC i zdrava populacijaAHCC I ZDRAVA POPULACIJA

Ljudski organizam predstavlja nedeljivu funkcionalnu sredinu u kojoj svaki organ, odnosno organiski sistem daju značajan doprinos u održavanju homeostatske harmonije organizma...

AHCC I KARCINOM AHCC I KARCINOM

Još od 1990-ih AHCC je korišćen kao komplementarna terapija kod pacijenata sa kancerom, koji je uz redovnu terapiju delovao kao pojačivač imunog odgovora...

AHCC i zdravljePREPORUKA LEKARA (VIDEO)

Imuni sistem predstavlja kolekciju tkiva, ćelija i molekula čija je primarna uloga u odbrani unutrašnje sredine organizna i održavanju homeostaze. Ove ćelije i tkiva su rasporedjeni svuda u organiznu gde postoji kontakt sa spoljnom sredinom, dakle koža, pluća,...

Design by draganmarkovic.net