REČ STRUČNJAKA: AHCC, JOŠ JEDAN NAČIN LEČENJA RAKA

datum 16.12.2019 14:02

Koto Sekino, direktorka Sektora za razvoj japanske firme Amino Up, proizvođača AHCC-a


Koto Sekino, direktorka Sektora za razvoj japanske firme Amino Up, proizvođača AHCC-a tokom posete Magičnom bilju prenela je rezultate najnovijih istraživanja o primeni ovog kvalitetnog dijetetskog suplementa.

- Lično preporučujem AHCC onima kojima je oslabio imunitet, pre svega starim ljudima i svim pacijentima obolelim od raka, kao i drugih težih bolesti. Kako AHCC ne deluje na uzrok bolesti, već stimuliše imuni sistem da pravilno funkcioniše, primenljiv je kod širokog spektra oboljenja. Preporučujem AHCC i zdravim ljudima kao preventivu, posebno kada se osećaju iscrpljeno ili pod stresom - kaže Koto Sekino.

Pacijenti sa rakom najčešće koriste AHCC?
- Da, pacijenti oboleli od raka često koriste AHCC, ali i oni koji su ga preživeli u strahu od recidiva. AHCC je udvostručio stopu preživljavanja nakon resekcije hepatocelularnog karcinoma u retrospektivnoj kohortnoj studiji koja je pratila preživele od raka sa AHCC-om deset godina nakon operacije.

Koji od efekata hemoterapije neutrališe AHCC?
- Iako je hemoterapija poznata kao jedan od najefikasnijih tretmana protiv raka, nus pojave kod većine pacijenata uzrokuju dodatnu patnju. Rezultati kliničkih studija pokazali su da AHCC može da poboljša kvalitet života tokom hemoterapije. Na primer, u jednoj kliničkoj studiji, urađenoj na Tokijskom univerzitetu kod pacijenata sa karcinomom dojke, broj neutrofila, koji se obično smanjuje tokom hemoterapije, bio je veći u grupi koja je uzimala AHCC, što je dovelo do smanjene upotrebe leka za suzbijanje neželjenih efekata zbog pada neutrofila.

Kako AHCC deluje na ćelije raka?
- AHCC ne deluje direktno na ćelije raka. Ovaj suplement pomaže našem urođenom imunološkom sistemu da se bori sa njima. Međutim, u najnovijim istraživanjima uočeno je da AHCC može da bude od velike pomoći u sprečavanju rasta tumora matičnim ćelijama i stvaranjem mamosfera.

Kod kojih vrsta raka AHCC se pokazao efikasnim?
- Svojim mehanizmom delovanja na imuni sistem, AHCC je pokazao efikasnost protiv raznih vrsta karcinoma, od veoma čestih, poput raka jetre, kolorektalnog karcinoma, raka želuca, raka dojke, pluća i pankreasa, do retkih, poput neuroendokrinog karcinoma.

Mnogo ulažete u istraživanja. Koliko ih je bilo do sada?
- Sprovodili smo istraživanja u preko osamdeset medicinskih ustanova i univerziteta u svetu, a do sada je objavljeno sto trideset i devet radova, uključujući trideset i sedam kliničkih studija, od kojih je sedamdeset i jedan dostupan na PubMed-u.

Koje je poslednje istraživanje sa AHCC-om?
- Tri glavne terapije protiv raka su hemoterapija, radioterapija i hirurgija, a AHCC se pokazao kao veoma efikasan, ako se koristi uz neku od ovih terapija. Odnedavno, imunoterapija privlači pažnju kao četvrta mogućnost za borbu protiv raka, a istraživanje koje je u toku treba da utvrdi kako AHCC deluje na inhibitore imunoloških kontrolnih tačaka, koji su ključni u ovoj novoj terapiji.

Ponosni ste takođe na efekte preparata protiv HPV-a. Većina istraživanja je urađena u ovoj oblasti. Koji su najvažniji efekti AHCC-a na HPV?
- Više od 99% slučajeva raka grlića materice povezano je sa hroničnom infekcijom visokorizičnim humanim papiloma virusima (HPV), ali ne postoji lek za iskorenjivanje infekcije. To znači da ženama kojima je dijagnostikovana displazija, nije preostalo ništa drugo nego da godinama prate svoje zdravstveno stanje. U fazi II istraživanja, koje je sprovela dr Džudit Smit iz UT Health-a, više od 50% ispitanika iskorenilo je hroničan visok rizik od HPV-a uzimanjem tri grama AHCC-a na dan, tokom šest meseci. Rezultati ovog istraživanja biće uskoro objavljeni.


AHCC možete kupiti u prodavnicama Biljnog centra Magično bilje u Beogradu, Maksima Gorkog 25, (Blizu pijace Kalenić), Brankova 16 i Zaplanjska 32 (TC Stadion),

poručiti na telefone 011/2420-955, 011/3283-507, 011/2450-782 i 064/6433-055

ili putem mejla: info@magicnobilje.com

Povezano

Tagovi

Design by draganmarkovic.net