AHCC OLAKŠAVA UPALNE BOLESTI CREVA

Antiupalni i imunomodulatorni efekti vrhunskog dijetetskog suplementa kod Kronove bolesti i ulceroznog kolitisa


AHCC je sačinjen od 74 % oligosaharida, pa je njegovo prebiotsko dejstvo dokazano kod upalnih bolesti creva kroz normalizaciju crevne flore poboljšanjem morfoloških
i biohemijskih parametara ovih bolesti

Upalne bolesti creva (IBD) kao ulcerozni kolitis i Kronova bolest najčešće su manifestacije upalnih procesa na crevima. Poreklo IBD je nepoznato, ali postoji veza sa genetskim i autoimunim poremećanima, ali i faktorima crevne flore i faktorima sredine. Globalno je više od četiri miliona ljudi zahvaćeno ovim bolestima, sa najvećom incidencom u Severnoj Americi i Evropi, ali i sa sve češćom i rastućom pojavom ovih oboljenja u ostalim zemljama.
Kronova bolest može se pojaviti na bilo kom delu sistema organa za varenje - od usne duplje do rektuma, sa najčešćom lokalizacijom na završnom delu tankog creva ili terminalnom ileumu. Zahvata celu debljinu zida creva sa segmentima zdravog tkiva između lezija bolesti. Ulcerozni kolitis je pak češći u predelu debelog creva sa difuznim lezijama, koje se najčešće ograničavaju na povrišinu sluzokože creva.
Pacijenti najčešće osećaju stomačni bol, imaju prolivaste stolice sa primesama krvi i sluzi ili masnu stolicu, gube telesne masu, iscrpljeni su, ali osećaju i promene koje se javljaju van sistema organa za varenje (na koži, zglobovima, očima). Tipično za oba oboljenja su faze aktivacije i remisije bolesti koje mogu trajati različito dugo.
Iako je uzrok upalnih bolesti creva (IBD) i dalje nedovoljno poznat, jasno je da je genetska predispozicija uz delovanje faktora sredine, a uz poremećaj normalne crevne flore, ključni faktor nastanka bolesti. To dovodi do poremećaja na nivou slozokože creva koji vode neadekvatnom imunom odgovoru organizma koji na kraju oštećuje creva. Jedan od mogućih uzroka je gubitak tolerancije organizma, odnosno njegovog imunog sistema na crevne mikrobe, što rezultuje neodgovarajućim imunim odgovorom protiv normalnih crevnih bakterija i njihovih antigena. Ovako važna uloga mikroba, koji inače žive u crevima, otvara put za širok spektar terapeutskih mogućnosti u tretmanu upalnih bolesti creva kroz normalizaciju mikrobnog disbalansa i imunoloških poremećaja terapijom prebioticima, probioticima i simbioticima, kao novim mogućnostima terapije upalnih bolesti creva.
AHCC kao prebiotik
Prebiotici predstavljaju jednu od strategija za unapređenje i pravilan odnos crevne flore. Prebiotici predstavljaju nesvarljivu hranu korisnu za organizam domaćina koja selektivno stimuliše rast i/ili aktivnost jednog ili više bakterija u debelom crevu. U pitanju su najčešće oligosaharidi koji se ne vare u tankom crevu i u celini nepromenjeni dospevaju do debelog creva, gde se razlažu i od njih nastaju kratki lanci masnih kiselina veoma važnih za normalan rast sluzokože creva i njeno obnavljanje. Kombinovano davanje prebiotika sa probioticima (bakterijama) daje sinergijski efekat, te se ti preparati često zovu sinbiotici.
Antiuplani efekat
AHCC kao prebiotsko sredstvo, u kombinaciji sa probioticima, poslednjih godina testiran je u stanjima upalnih bolesti creva. AHCC je sačinjen od 74 % oligosaharida, pa je njegovo prebiotsko dejstvo dokazano kod upalnih bolesti creva (IBD) kroz normalizaciju crevne flore, poboljšanjem morfoloških i biohemijskih parametara upalnih bolesti creva. Dalja istraživanja jasno ukazuju na doprinos AHCC-a u promeni imunog odgovora na nivou crevne sluzokože kroz sekreciju citokina i drugih upalnih medijatora bolesti.
S obzirom na poreklo upalnih bolesti creva, koje uključuje upalu i neadekvatan imuni odgovor organizma uz poremećaj crevne flore, AHCC sa svojim poznatim antiupalnim i imunomodulatornim efektima, a u kombinaciji sa probioticima, svakako ima mesto u savremenoj terapiji upalnih crevnih bolesti (IBD).

Tajne japanske dugovečnosti
Mnogi se pitaju u čemu je tajna japanske dugovečnosti. Odgovora, kao i razlogâ je, naravno, nekoliko. Često se pominje hrana koju Japanci jedu. To je pre svega riba a ne crveno meso, zatim namirnice od soje, umesto mlečnih proizvoda i pirinčano brašno pre pšeničnog. Rešenje je i u malim količinama - japanske porcije duplo su manje od evropskih. Pominje se i specijalan japanski čaj, kao i njihovi vrhunski suplementi kakav je AHCC.

Povezano

AHCC: Ekstrakt pečuraka koji može ojačati imuni sistem AHCC: Ekstrakt pečuraka koji može ojačati imuni sistem

Aktivno jedinjenje povezano sa heksozom (AHCC) je ekstrakt proizveden u Japanu od šitake pečuraka, prema istraživanjima može ojačati imuni sistem.

Dobro došli u naše renovirane Biljne centre u srcu Beograda! Donosimo vam još bolju ponuduDobro došli u naše renovirane Biljne centre u srcu Beograda! Donosimo vam još bolju ponudu

Posetite naše Biljne centre u srcu grada i pronađite nešto za sebe i svoju porodicu iz naše bogate ponude preparata na bazi bilja. Specijalno za vas donosimo originalne suplemente iz celog sveta.

Uprkos teškoj bolesti Ljiljana Krstić i dalje je vitalna i puna energije i snage UZ AHCC PRITISAK I ŠEĆER SE NORMALIZOVALI

Uprkos teškoj bolesti Ljiljana Krstić i dalje je vitalna i puna energije i snage 

 

 Sanja Nikolić iz Beograda, posle preležanog težeg oblika kovida, potpuno se vratila u formuAHCC JE KAO KEROZIN KOJI TI DAJE ZAMAH KRILA

 Sanja Nikolić iz Beograda, posle preležanog težeg oblika kovida, potpuno se vratila u formu

 

Ana Rakić iz Sremske MitroviceUPRKOS JAKIM CITOSTATICIMA, BEZ NUSPOJAVA UZ AHCC

Ana Rakić iz Sremske Mitrovice, posle dvanaest godina od operacije raka grlića materice, ponovo se suočila sa teškom dijagnozom – metastazama na jajniku, jajovodu i materici

 

Željka Kokir I PORED HEMOTERAPIJA, KOSA MI NIJE OPALA, KRVNA SLIKA ODLIČNA

Da nema rez na stomaku od kuka do kuka, Željka Kokir priznaje da bi već zaboravila da je bolovala od raka pankreasa

 

Design by draganmarkovic.net